Oikea pakkaus

Pakettien tulee saapua varastoihimme asianmukaisesti pakattuna ja vahingoittumattomina (ilman vikoja), koska muuten kuljetusyhtiö ei ota vastuuta kuljetuksen aikana vahingoittuneista paketeista eikä korvaa aiheutuneita menetyksiä. On pidettävä mielessä, että paketit eivät ole alttiina tietyille lämpötiloille tai muille erityisolosuhteille varastoinnin ja kuljetuksen aikana.

Kaikilla paketeilla on oltava ulkopakkaukset, jotka on sovitettu pakkauksen sisällön erityispiirteisiin. Paketin asianmukainen pakkaaminen on sellainen, että tuotetta ei voi tavoittaa ja vahingoittaa pakkausta vahingoittamatta. Pakkauksen on suojattava sisältö siten, että se ei vahingoitu paineessa, kuljetuksessa muiden pakettien kanssa ja muussa käsittelyssä. Pakkauksen tulee myös varmistaa, ettei kuljetuksesta ole vaaraa ihmisille, muille paketeille, laitteille, kuljetukselle jne.

 

Jos lähetykset vastaanotetaan ilman pakkausta, laatikkoa tai väärin pakattuna, pakkaamisesta voidaan periä lisämaksu.


PAKKAUKSIA KOSKEVAT VAATIMUKSET

Jäykkyys ja vakaus

Pakkaukseen soveltuvat vain uudet pakkaukset: aaltopahvilaatikot ja -suuttimet (tuotteille, jotka ovat herkkiä paineelle, iskuille, tärinälle) sekä kirjekuoret ja muovipussit (tavarat, jotka ovat joustavia ja paineenkestäviä).

Käytettävien laatikoiden on oltava jäykkiä ja niiden reunojen sileät. Laatikko ei saa sisältää enemmän painoa ja tavaraa kuin laatikko kestää.

Pakkauksen reunoista kiinni otettaessa, sen sisältö ei saa pudota ulos.

Joustavaa pakkauskalvoa, polyeteeniä tai paperipusseja ja -kankaita ei saa käyttää pakkaamiseen. Tehdaspakkaus ei sovellu kuljetukseen.

Tavarat tai niiden osat eivät saa olla pakkauksesta ulkonevia, koska ulkonevat osat voivat vaurioitua. Useita pakkauksia ei voi liimata yhteen.

Täyteaine

Pakkausten tyhjät ontelot on täytettävä pakkausmateriaaleilla siten, että sisällä olevat esineet eivät liiku tai hankaa toisiaan vasten. Pakkauksessa on käytettävä oikean kokoisia laatikoita: ei liian pieniä (joissa tavarat puristettaisiin) eikä liian suuria (mikä vaatisi paljon täyteainetta).

Pakkauksen seinien ja sen sisällön välissä on oltava täyteaine.

Lähetettävät tavarat on eristettävä toisistaan eivätkä saa koskea pakkauksen seiniin. Tähän sopivat pahviset väliseinät, ilmakuplakalvo, lastu, vaahto jne.

Tiiviys

Lähetettäessä nesteitä niiden pakkausten tulpat on varustettava suojuksilla, jotka eivät irtoa, jos niitä ei erikseen irroteta.

Kun nesteitä kuljetetaan metallipakkauksissa, jotka voivat avautua sivuttaisen paineen vuoksi, on pakkaukset sijoitettava erilliseen muovipussiin muiden tavaroiden ja pakettien suojelemiseksi vaurioilta vuodon sattuessa.

Erittäin paljon hajua tuottavat, rasvaiset ja vastaavat tavarat on lisäksi asetettava läpäisemättömään pussiin pakkausten ja muiden pakettien vahingoittumisen estämiseksi.

Tiivistys

Pahvilaatikko on suljettava teipillä koko tilavuudessa vähintään kolmesta paikasta

Tiivisteen, kuten pakkauksen, on varmistettava, ettei tavaroihin pääse käsiksi vahingoittamatta tiivistettä.

 

ESIMERKKEJÄ OIKEASTA PAKKAUKSESTA

Pienet kodinkoneet ja elektroniikka (esim. tietokoneet, tabletit, televisiot, puhelimet jne.)

Pakattava ulkopakkaukseen - uuteen, tukevaan aaltopahvilaatikkoon. Tehdaspakkausta ei voi käyttää kuljetukseen.

Jos laatikoihin jää tyhjiä onteloita, ne on täytettävä täyteaineella (esim. paperilla, ilmakuplakalvolla, lastuilla, vaahdolla).

Hauraat esineet (esim. lamput, peilit, astiat, lasipöydät jne.)

On toimitettava uudessa, tukevassa aaltopahvilaatikossa.

Jos yhteen pakkaukseen on pakattu useita tuotteita, niiden on oltava hyvin eristettyjä toisistaan eivätkä ne saa koskea pakkauksen seiniin. Tähän sopivat pahviset väliseinät, ilmakuplakalvo, lastu, vaahto jne.

Jokainen esine on käärittävä suojaavaan materiaaliin (esim. kuplamuoviin) vähintään 5 cm suojatilan muodostamiseksi. Ulkonevat osat, kuten astiasilmukat, on käärittävä erikseen.

Laatikoiden tyhjät ontelot on täytettävä täyteaineella (esim. paperilla, ilmakuplakalvolla, lastuilla, vaahdolla).

Nestemäisten lasiastioiden tulpat on varustettava suojuksilla, jotta ne eivät löysty.

Suuremmat lelut

Pakattava ulkopakkaukseen. Vain uusi, tukeva aaltopahvilaatikko soveltuu turvallisuuden takaamiseen.

Laatikon tyhjät ontelot on täytettävä täyteaineella (esim. paperi, ilmakuplakalvo, lastu, vaahto).