Vakuutus

Miksi tarvitset kansainvälisen toimitusvakuutuksen?

Standarditoimitusvakuutuksen lisäksi BuyEU tarjoaa ylimääräisenä palveluna toimitusvakuutuksen.

Asiakkaidemme paketit on automaattisesti vakuutettu yleisen rahdinkuljettajan vastuun mukaisesti [tavaran kansainvälisessä tiekuljetuksessa käytettävästä rahtisopimuksesta tehdyn yleissopimuksen nojalla (Varsovan sopimus)]. Tämä standardinmukainen vakuutus on asiakkaalle ilmainen, mutta rahdinkuljettajan vastuun mukaisesti rahdinkuljettajan on korvattava 10,00 euroa 1 kilogrammaa kohti [tavaran kansainvälisessä tiekuljetuksessa käytettävästä rahtisopimuksesta tehdyn yleissopimuksen nojalla (Varsovan sopimus)]. 
 

Yleisen rahdinkuljettajavastuuvakuutuksen vaihtoehtoja on kuvattu seuraavassa esimerkissä:

Kuvitellaan, että ostat tuotteen saksalaisesta verkkokaupasta. Tilaamme tuotteen varastoon, ja se saapuu Suomeen. Neljä kilogrammaa painava tuote kuljetetaan Saksan varastosta Suomeen. Valitettavasti pakettia kuljettava rekka joutuu onnettomuuteen ja lähetys vaurioituu kokonaan. Asiakas vaatii paketin reaaliarvoa vastaavan korvauksen, eli 500,00 euroa.

Yleinen rahdinkuljettajavastuuvakuutus: tavaran kansainvälisessä tiekuljetuksessa käytettävästä rahtisopimuksesta tehdyn yleissopimuksen nojalla (Varsovan sopimus), rahdinkuljettajan on maksettava 10,00 euron korvaus yhtä kilogrammaa kohti. Tässä tapauksessa korvauksen summa on 40,00 euroa.

Jos asiakkaalla on toimitusvakuutus 500,00 eurolle ja voimassa oleva vakuutustodistus, korvauksen summa on 500,00 euroa.

Ostamalla lisävakuutuksen paketillesi onnettomuuksien varalta saat vaurioituneen tai kadonneen paketin ostohintaa ja toimituskuluja vastaavan summan takaisin:

  • Vakuutuksen enimmäissumma on 1000,00 euroa.
  • Tilausta tehdessäsi ja vakuutetun paketin hintaa valitessasi koko tilauksen kokonaisarvo ei voi ylittää vakuutuksen enimmäiskorvaussummaa.
  • Summa ei voi ylittää ostoksen todellista arvoa.
  • Vakuutus on voimassa jakelukeskukseen kuljetuksen aikana. Jos toimitus tapahtuu kuriirin tai noutopisteen kautta, toimituksen suorittavan kolmannen osapuolen on kannettava vakuutusvastuu.

BuyEU-vakuutus ei korvaa vahinkoja seuraavissa olosuhteissa:

  • Seuraamuksista johtuvat kulut (vakuutetun tapahtuman epäsuorasti aiheuttamat kulut, kuten käyttökatkokset).
  • Asiakkaan tai kolmannen osapuolen huolimattomuus (esimerkiksi huolimattomasti pakattu tuote).
  • Lähetys sisältää kiellettyjä tuotteita, jotka on määritelty BuyEU:n säännössä 2.4, huolimatta siitä, että BuyEU on toimittanut lähetyksen Suomeen.

 

Toimitusvakuutusten hinnat:

  •   5,00 euroa - lähetyksille, joiden arvo on enintään 100,00 euroa.
  • 10,00 euroa - lähetyksille, joiden arvo on enintään 500,00 euroa.
  • 15,00 euroa - lähetyksille, joiden arvo on enintään 1000,00 euroa.